Gisteren had ik eerst géén idee wat ik zou gaan maken, tot ik de RSS-feed van de blog van Arden zag. Haar pasta met kipfilet en pesto-tomaten klonk geweldig. En dat was het ook! Alleen was ik op het laatst de basilicumblaadjes vergeten. Een goed excuus om het nog een keer te maken, hahahaha. Het recept heb ik aangepast naar 4 personen (aangezien kipfilet en pasta eigenlijk altijd goed gegeten worden door de meiden).
Ingrediënten:
1 bekertje crème fraiche (200 gram)
1 el olijfolie
400 gram kipfilet, in reepjes
250 gram mini roma-tomaatjes (ik heb een beker snacktomaatjes gebruikt); in de lengte gehalveerd
3,5 el pesto
(versgemalen) zout en peper
Parmezaanse kaas om te bestrooien (ik had nog peccorino en heb dat gebruikt)
pasta voor er bij (ik heb tagliatelle gebruikt)
7 blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd
Kook de pasta gaar (al dente) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie en bak de kipfilet. Voeg de tomaatjes toe, roer af en toe tot ze zacht worden en hun vocht loslaten. Bestrooi met (versgemalen) zout en peper.
Roer de pesto en de creme fraiche erdoor. Laat nog een paar minuten op zacht vuur pruttelen.
Schep samen met de pasta op (voorverwarmde) borden en bestrooi met reepjes basilicum en Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
maandag 4 mei 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Da's grappig, die heb ik ook voor deze week op het programma staan. Ik verheug me er nu al op ;-)
BeantwoordenVerwijderenAM