Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

maandag 4 mei 2009

Pasta met kipfilet en pesto-tomaten

Gisteren had ik eerst géén idee wat ik zou gaan maken, tot ik de RSS-feed van de blog van Arden zag. Haar pasta met kipfilet en pesto-tomaten klonk geweldig. En dat was het ook! Alleen was ik op het laatst de basilicumblaadjes vergeten. Een goed excuus om het nog een keer te maken, hahahaha. Het recept heb ik aangepast naar 4 personen (aangezien kipfilet en pasta eigenlijk altijd goed gegeten worden door de meiden).

















Ingrediënten:
1 bekertje crème fraiche (200 gram)
1 el olijfolie
400 gram kipfilet, in reepjes
250 gram mini roma-tomaatjes (ik heb een beker snacktomaatjes gebruikt); in de lengte gehalveerd
3,5 el pesto
(versgemalen) zout en peper
Parmezaanse kaas om te bestrooien (ik had nog peccorino en heb dat gebruikt)
pasta voor er bij (ik heb tagliatelle gebruikt)
7 blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd

Kook de pasta gaar (al dente) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie en bak de kipfilet.
Voeg de tomaatjes toe, roer af en toe tot ze zacht worden en hun vocht loslaten. Bestrooi met (versgemalen) zout en peper.

Roer de pesto en de creme fraiche erdoor. Laat nog een paar minuten op zacht vuur pruttelen.

Schep samen met de pasta op (voorverwarmde) borden en bestrooi met reepjes basilicum en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Da's grappig, die heb ik ook voor deze week op het programma staan. Ik verheug me er nu al op ;-)
    AM

    BeantwoordenVerwijderen