Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

dinsdag 5 mei 2009

Italiaanse tomatensaus

Deze saus is echt supersimpel, maar zóóó lekker!






Ingrediënten:
1 blikje gepelde tomaten (of 250 gram ontvelde verse tomaten)
mespunt suiker
mespunt zout
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
10 verse basilicumblaadjes, in reepjes gescheurd

Doe de tomaten (bij bliktomaten ook het vocht!) in een pan en voeg suiker, knoflook en zout toe. Zet hem zo'n 30 minuten afgedekt en zonder te roeren op een heel laag vuur. Maak de tomaten fijn met een houten lepel en laat bliktomaten nog 15 minuten pruttelen.




Haal de pan van het vuur, vis de knoflook er uit en roer er de olijfolie en basilicum door heen. Voor spaghetti en kalfsoesters, maar ook perfect bij de ravioli alla Napolitana!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten