Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

maandag 22 februari 2010

Chewy Chocolate Chip Cookies

Chocolade... één van de favoriete dingen bij de meiden (en Arjan en ik moet toegeven... bij mij ook steeds meer!). Omdat ik nog 'chocalate chips' had, leek het me leuk om eens chocolate chip cookies te maken. Persoonlijk ben ik meestal meer van de 'knapperige' koekjes, maar dit recept leek me een heel goed recept (gevonden op recipizaar, ietsje aangepast, vooral qua omzetten hoeveelheden). De smaak was inderdaad ook heel erg goed. Maar.... ik hou het toch liever bij de 'knapperige' koekjes. Arjan en de meiden ook, dus ik denk niet dat ik het nog een keer op deze manier ga maken.

Voor de liefhebbers van 'chewy cookies': veel plezier met dit recept. Want eerlijk is eerlijk, de smaak was wel heel goed.













Hier zijn de cookies net uit de oven.

Ingrediënten (voor 18 grote koekjes):
300 gram bloem
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
170 gram ongezouten (room)boter, gesmolten en grotendeels afgekoeld
235 gram lichtbruine basterdsuiker
90 gram suiker
1 groot ei + 1 extra dooier
2 tl vanille-extract (zorg voor goede kwaliteit!)
1 1/2 cup chocolate chips
evt. 1 cup walnoten, fijngehakt (heb ik niet gedaan overigens, maar de combi is qua smaak natuurlijk wel super)


Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de bloem met de bakpoeder en het zout.

Mix de boter, basterdsuiker en gewone suiker. Voeg de vanille, ei en dooier toe. Mix tot alles goed is opgenomen. Voeg de droge ingrediënten toe en roer het goed door (bijvoorbeeld met een houten lepel)














Vorm met de hand grote koekjes van het deeg. Verdeel de 18 koekjes over 2 bakplaten (bedekt met bakpapier).














Zet ze 12-18 minuten in de oven. De ene plaat doe je op 1/3 van je oven, de andere plaat op 2/3. Wissel ze na 8 minuten van plaats en draai dan ook gelijk 'voor' en 'achter' om. Ik heb ze er 18 minuten in gehad omdat ik geen 'deegballen' wou. Na de 18 minuten waren ze alsnog best chewy. Eigenlijk precies zoals ze moesten zijn dus.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Hoi Nathalie, mag ik je een tip geven? In plaats van met de hand de koekjes te vormen kan je bolletjes deeg met behulp van een (kleine) ijsbolletjestang scheppen en zo op de bakplaat leggen. Zie een foto bij het recept voor Peanut butter chocolate chunk cookies op mijn weblog Uit de keuken van Arden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tips zijn altijd welkom! Dank je wel. Ik zal eens bij jouw recept kijken.

    BeantwoordenVerwijderen