Dit recept kwam ik tegen op Iens recepten. Oorspronkelijk komt het uit het kookboek "Gember" van Wolfgang Hübner & Michael Wissing. Het is niet moeilijk om te maken, vrij snel om te maken (zeker als je bijna alles al gesneden hebt klaarstaan) en de smaak is goed. Maar... de gemberrijst vonden wij iets té gemberachtig van smaak. Smaken verschillen natuurlijk en in combinatie met de curry viel het mee. Of het nog een keer op tafel komt is dus maar de vraag, maar ik wou het toch delen. Want wie weet vind jij het wel heel erg lekker!
Ingrediënten (4 personen):
150 gram basmati rijst
60 g verse gember, fijngeraspt
3 eetlepels sesamolie
600 g kipfilet, in blokjes
500 ml kokosmelk
1 theelepel rode currypasta
1 rode peper, in dunne reepjes (die had ik niet in huis en heb ik achterwege gelaten; beter voor de kids, voor de 'kick' zou het wel lekker zijn geweest)
1 babyananas, in kleine stukjes (ik heb ongeveer 1/3 van een gewone ananas gebruikt)
2-3 eetlepels Thaise vissaus
½ bosje Thais basilicum (of gewone basilicum; dat heb ik gedaan)
suiker
(versgemalen) zout
Doe de rijst met de gember, een beetje zout en 200 ml koud water in een pan en breng het aan de kook. Draai het vuur dan heel laag en laat de rijst afgedekt in 10-12 minuten gaar worden. Roer af en toe (en pas op dat het vocht niet te snel verdampt en het 1 dikke rijstkoek wordt...).
Verhit de sesamolie in een wok en bak de stukjes kip ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en laat alles op halfhoog vuur nog 5 minuten pruttelen. Schep tot slot de reepjes rode peper, de stukjes ananas, de vissaus en het gescheurde basilicum erdoor.Breng de curry op smaak met suiker en zout.
Serveer met de gemberrijst.
Eet smakelijk!
woensdag 10 februari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten