De rode kool met appeltjes waren er perfect bij. De karnemelkse broodjes waren er ook erg lekker bij. Aardappelpurée zou misschien nog beter zijn geweest, maar aardappeltjes uit de oven (met alleen zout er op) waren er ook lekker bij.
Ingrediënten (2 personen):
2 varkenshaasjes, op kamertemperatuur
1/2 el mosterd
15 gr boter
1 el olie
2 rode uien, in dunne ringen
1/2 el mosterdzaad
extra nodig: aluminiumfolie
Bestrijk de varkenshaasjes dun met mosterd. Bestrooi ze met (versgemalen) zout en peper.
Verwarm de boter met de olie in een zeer ruime braad- of hapjespan en bak de varkenshaasjes rondom bruin (in ca 3-4 minuten). Neem het vlees uit de pan en hou het warm in aluminiumfolie.
Schep de uien en het mosterdzaad in de pan, schep de uien goed door het bakvet.
Leg het vlees terug in de pan en laat de varkenshaasjes nu, met de deksel op de pan, nog 10 minuten garen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten