Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

zaterdag 20 juni 2009

"Italiaanse" hamburgers

Lekker hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Laatst had ik opeens geen zin in een 'gewone' gehaktbal of hamburger. Dus heb ik er met een kleine twist iets met een Italiaans tintje van gemaakt. Het resultaat was erg lekker!

















Ingrediënten:
350 gram rundergehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
wat gedroogde Italiaanse kruiden (naar smaak)
(versgemalen) zout en peper (ook naar smaak)
1 ei
paneermeel (genoeg om te voorkomen dat de burgers in de pan uit elkaar vallen)


Kneed alles goed door elkaar. Als het niet stevig genoeg is, voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Vorm er 4 mooie burgers van.

















Bestrijk de bodem van een grillpan met een heel klein beetje olijfolie. Bak de burgers op mediumhoog vuur gaar (ze krijgen vanzelf wel een mooi kleurtje dan; op de foto hier onder waren ze half-gaar).

















Gaia en Isis hadden bedacht dat ze patatjes, tomaat en komkommer wilden eten, dus we hebben bij de burgers patat en een Griekse Salade gegeten. Een prima combinatie. Eet smakelijk!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten