Lekker hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Laatst had ik opeens geen zin in een 'gewone' gehaktbal of hamburger. Dus heb ik er met een kleine twist iets met een Italiaans tintje van gemaakt. Het resultaat was erg lekker!
Ingrediënten:
350 gram rundergehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
wat gedroogde Italiaanse kruiden (naar smaak)
(versgemalen) zout en peper (ook naar smaak)
1 ei
paneermeel (genoeg om te voorkomen dat de burgers in de pan uit elkaar vallen)
Kneed alles goed door elkaar. Als het niet stevig genoeg is, voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Vorm er 4 mooie burgers van.
Bestrijk de bodem van een grillpan met een heel klein beetje olijfolie. Bak de burgers op mediumhoog vuur gaar (ze krijgen vanzelf wel een mooi kleurtje dan; op de foto hier onder waren ze half-gaar).
Gaia en Isis hadden bedacht dat ze patatjes, tomaat en komkommer wilden eten, dus we hebben bij de burgers patat en een Griekse Salade gegeten. Een prima combinatie. Eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten