Ingrediënten (voor 20 kleine flapjes):
5 plakjes bladerdeeg, ontdooid en in 4-en gesneden
2 appels, in kleine stukjes gesneden
suiker en kaneel naar smaak
1 losgeklopt ei
als je er van houdt, kun je eventueel ook wat gewelde rozijnen toevoegen
Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden bij een heteluchtoven).
Meng de appel met wat suiker en kaneel. Leg in één hoek van de kleine bladerdeegplakjes een schepje van het appelmengsel. Klap de 'lege' kant er overheen en druk de randen goed aan. Bestrijk met losgeklopt ei.
Leg de flapjes op een bakplaat (bedek de bakplaat met bakpapier of zo'n speciaal siliconenvel). Schuif de plaat in de oven en bak de flapjes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
De flapjes zijn natuurlijk zo heerlijk als hapje bij de koffie/thee, maar je kunt ze ook heel leuk gebruiken om een leuk toetje te maken. Leg de flapjes op een bordje met een bolletje ijs er bij en je hebt snel & simpel wat leuks (en lekkers). Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten