Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

zaterdag 5 september 2009

Sperziebonensalade met rode ui en peccorino

Dit is (weer) een recept uit mijn kookboek van Gordon Ramsey ("Gordon Ramsey's Fastfood"). De eerste keer dat ik dit maakte, was als salade bij een BBQ. Het was een groot succes! Ook Gaia en Isis hebben er enorm van zitten smullen en sindsdien staan spercieboontjes weer op hun lijstje 'favoriete groenten'. Het is qua voorbereiding eventjes wat meer werk, maar absoluut de moeite waard.

















Ingrediënten:
400 gram sperciebonen, afgehaald
zwarte peper en zeezout
1 rode ui, gepeld en in dunne ringen
50 gram pecorino, versgeraspt
2-3 el extra vergine olijfolie
sap van 1/2 citroen

Kook de boontjes in gezouten water in ongeveer 4 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze met koud water af onder de kraan, tot de boontjes helemaal zijn afgekoeld. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Op onderstaande foto zie je de boontjes heel. Dat had ik de 1e keer gedaan, maar dat eet niet echt makkelijk. De 2e keer heb ik ze (heerlijk saai) in tweëen geknakt.

















Leg de uienringen in een vergiet en strooi er zout overheen. Laat dit 5 minuten staan. Zet het vergiet in de gootsteen en giet er kokend water overheen. De ui wordt zo wat zoeter. Laat goed uitlekken en dep droog.

















Meng de bonen, ui en pecorino in een schaal door elkaar. Klop voor de dressing de olijfolie, citroensap, zout en peper (naar smaak) goed door (ik zet er even de staafmixer in).

















Sprenkel de dressing vlak voor het serveren over de salade.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Hoi Nathalie,

    Geweldig, dit recept in al zijn eenvoud. Maar uniek de behandeling van de uien. Nog nooit van gehoord en ze werden inderdaad anders van smaak.

    Dank en ik ga de rest van je recepten zeker bestuderen.

    Gr. Rene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vooraf vroeg ik me ook af of het echt zou uitmaken. Dit soort dingen maken het koken wel extra leuk vind ik. Veel plezier verder hier op m'n blog!

    BeantwoordenVerwijderen