Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

maandag 28 juni 2010

De BBQ "schoorsteen"

In m'n vorige blog schreef ik er over en ik krijg er van verschillende kanten vragen over, dus bij deze een stukje uitleg!

Het is een briljante uitvinding: een 'schoorsteen' voor de BBQ. Het wordt ook wel een starterspakket genoemd. Je vult de bovenkant met houtskool of briketten, aan de onderkant doe je wat papier (bijvoorbeeld een krantenpagina) en je steekt het papier aan. Je laat dit een tijdje staan (5-10 minuten voor houtskool, ca 15 minuten voor briketten), je 'giet' de hete houtskool/briketten in de BBQ en je kunt aan de slag! We hadden dit bij vrienden gezien en vonden het dus ideaal.

Wij hebben, om het eerst eens uit te proberen, een hele goedkope variant gekocht (voor het enorme bedrag van wel 5 euro). Eigenlijk had ik 'm alleen voor de vakantie gekocht. Maar hij beviel zo goed dat hij, met roet en al, weer mee terug naar huis is gekomen. De duurdere varianten blijven er vast mooier uit zien, maar het principe is hetzelfde. En ach, de 'looks' zijn nu ook weer niet zo heel belangrijk ;-)



Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Dat is geen slecht idee...
    Vaak is het aansteken zo`n gedoe
    daar ga ik ook eens voor kijken
    Groetjes
    Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen