Ingrediënten:
900 gram grote aardappelen (geschild)
50 ml olijfolie
100 ml vers citroensap (daar heb ik ca 60-70 ml van gemaakt; 1 grote citroen)
2 tl gedroogde oregano
3 teentjes knoflook, geraspt of heel fijn gehakt (ik heb er 2 gebruikt)
(versgemalen) zout en zwarte peper
100 ml water
Verwarm de oven voor op 230 graden (hete lucht op 210).
Snij de aardappelen in partjes en leg ze in een grote, lage ovenschaal. Strooi en besprenkel de andere ingrediënten over de aardappelpartjes.
Zet ze ca 1 uur in de oven. Schep af en toe om. De aardappeltjes moeten van buiten lekker knapperig zijn en van binnen lekker zacht. Mijn aardappeltjes hadden iets meer kleur mogen hebben, maar we hebben er lekker van geprofiteerd dat Arjan op tijd thuis was (de meiden waren moe, wintertijd he....).
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten