In 2002 zijn Arjan en ik naar Rhodos op vakantie geweest. Een gedenkwaardige vakantie, want toen vroeg Arjan of ik met hem wou trouwen :-). Maar wat ook gedenkwaardig was: toen we de Vlindervallei bezocht hadden, zijn we aan het eind van de vallei doorgelopen naar een klooster. In een reisgids had ik gelezen dat het uitzicht daar de lange klim waard zou zijn.
En dat was het ook. Maar wat ook de klim waard was: je kon daar een kom Griekse yoghurt met noten en honing krijgen (alles door de monnikken zelf gemaakt/vervaardigd). Owwww..... wat was dat lekker! Natuurlijk is het thuis nooit zo lekker als 'op locatie' en al helemaal niet als je er voor 'gewerkt' hebt, maar toch is dit niet te versmaden!
Ingrediënten (pp):
een paar flinke eetlepels Griekse yoghurt
een handvol noten (gemengd, of wat je maar lekker vindt), ongezouten!
een flinke theelepel (Griekse) honing
Rooster de noten in een droge pan eventjes. Doe de yoghurt in een schaaltje en strooi de nootjes er over. Tenslotte de honing er overheen 'drizzlen'. Klaar: eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten