Simpel, snel & lekker. Een perfecte combinatie in mijn ogen ;-). Het oorspronkelijke idee komt van een receptenkaartje van de lidl, maar hier en daar heb ik het recept wat aangepast. Vul het aan met een lekkere salade, tomaat en/of komkommer en je hebt een gezonde lekker maaltijd die de kids ook kunnen waarderen.
Ingrediënten:
2 rode uien, gesnipperd
450 gram rundergehakt
1 blikje kidneybonen (425 gram), afgegoten
1 blik gepelde tomaten (425 gram), tomaat fijngesneden
1 zak tortillachips (naturel, maar nacho cheese kan ook goed)
1-2 el olijfolie
(versgemalen) zout en peper
1 tl chilipoeder
100 gram geraspte kaas (jong belegen)
Voor erbij: tomatensalsa en crème fraiche (en dus salade o.i.d.)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het gehakt rul in de olijfolie. Bak de ui ca 2 minuten mee. Voeg de tomaat (incl. vocht) toe. Laat dit ongeveer 5 minuten inkoken op middelhoog vuur.
Roer de kidneybonen er door heen en kook ze 5 minuten zachtjes mee.
Roer de chilipoeder er door heen, proef het en breng op smaak met de (versgemalen) zout en peper. Doe het over in een ovenschaal (of 4 kleinere ovenschaaltjes voor een extra leuk effect). Steek er wat tortillachips in en verdeel de kaas er over. Zet het 5-10 minuten in de oven (tot de kaas gesmolten is en de chips lekker krokant).
De chili con carne is extra lekker met een schepje tomatensalsa er overheen en wat crème fraiche. Serveer het met de rest van de chips en de salade (o.i.d.).
vrijdag 30 oktober 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hi Nathalie, vanavond dit recept gemaakt en we hebben zitten smullen ! Eerst dacht ik dat ik te weinig had maar het vult goed, en zeker met de salade en chips er naast kom je niks te kort ;-). Kortom een blijvertje in huize Z. !
BeantwoordenVerwijderen