Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

vrijdag 30 oktober 2009

Simpele chili con carne

Simpel, snel & lekker. Een perfecte combinatie in mijn ogen ;-). Het oorspronkelijke idee komt van een receptenkaartje van de lidl, maar hier en daar heb ik het recept wat aangepast. Vul het aan met een lekkere salade, tomaat en/of komkommer en je hebt een gezonde lekker maaltijd die de kids ook kunnen waarderen.

Ingrediënten:
2 rode uien, gesnipperd
450 gram rundergehakt
1 blikje kidneybonen (425 gram), afgegoten
1 blik gepelde tomaten (425 gram), tomaat fijngesneden
1 zak tortillachips (naturel, maar nacho cheese kan ook goed)
1-2 el olijfolie
(versgemalen) zout en peper
1 tl chilipoeder
100 gram geraspte kaas (jong belegen)

Voor erbij: tomatensalsa en crème fraiche (en dus salade o.i.d.)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het gehakt rul in de olijfolie. Bak de ui ca 2 minuten mee. Voeg de tomaat (incl. vocht) toe. Laat dit ongeveer 5 minuten inkoken op middelhoog vuur.

Roer de kidneybonen er door heen en kook ze 5 minuten zachtjes mee.

Roer de chilipoeder er door heen, proef het en breng op smaak met de (versgemalen) zout en peper. Doe het over in een ovenschaal (of 4 kleinere ovenschaaltjes voor een extra leuk effect). Steek er wat tortillachips in en verdeel de kaas er over. Zet het 5-10 minuten in de oven (tot de kaas gesmolten is en de chips lekker krokant).















De chili con carne is extra lekker met een schepje tomatensalsa er overheen en wat crème fraiche. Serveer het met de rest van de chips en de salade (o.i.d.).
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Hi Nathalie, vanavond dit recept gemaakt en we hebben zitten smullen ! Eerst dacht ik dat ik te weinig had maar het vult goed, en zeker met de salade en chips er naast kom je niks te kort ;-). Kortom een blijvertje in huize Z. !

    BeantwoordenVerwijderen