O ja, je kunt deze salade ook goed als een lichte lunch met Kerst serveren, of in een grote variant bij een buffet gebruiken.
Ingrediënten (voor 7 personen):
175 gram gepelde walnoten
1 zakje eikenbladsla (ik heb overigens gemengde eikenbladsla gebruikt)
400-450 gram gebraden kalkoen (een restant, of een stuk gebraden kalkoenfilet)
175 gram cranberry's
sap van 3,5 sinaasappelen
5 1/4 el olijfolie
1 3/4 el balsamico-azijn
3,5 tl honing
zout & versgemalen peper
Dag eerder (hoeft niet, maar is wel makkelijker):
Breng de gewassen cranberry's met de sinaasappelsap aan de kook en laat ze koken tot de cranberry's openspringen. Laat het afkoelen en roer er de olijfolie, balsamico en honing door. Breng het op smaak met (versgemalen) zout en peper. Bewaar de saus tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Bewaar ze luchtdicht.
Snij de kalkoen in dunne reepjes. Bewaar de reepjes, goed afgedekt, in de koelkast.
Dag zelf:
Was de sla en laat het goed uitlekken (of sla het voorzichtig droog). Beleg een grote platte schaal (of 7 bordjes) met de sla. Schep de kalkoenreepjes er op, dek af met de saus en garneer met de walnoten.
In eerste instantie was ik een beetje voorzichtig geweest met de dressing/saus (als iemand het niet lekker zou vinden, zou het zonde zijn als alles er al onder zat). De rest had ik er in een schaaltje bij gezet. Het schaaltje is bijna helemaal leeg gegaan :-).
Eet smakelijk!
O lekker! Zeker in de dagen na de kerst en in het algemeen de feestdagen ben ik gek op lekkere salades en toevallig heb ik nog cranberries over.. Ga dit zeker een keer maken!
BeantwoordenVerwijderen