Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

dinsdag 19 januari 2010

Zalm met spinazie in filodeeg

Tijdens de kookworkshop van KitchenAid heb ik ook gebabbeld met Christian van Papaspasta. Dit recept heb ik van hun site af. En ik moet zeggen: het is een geweldig recept! Helemaal niet moeilijk en een heerlijke smaak. Toen het uit de oven kwam, ben ik vergeten een foto te maken, maar halverwege (we hadden eerst een half pakketje op ons bord gedaan en de rest in de oven warm gehouden) heb ik nog snel even een kiekje gemaakt. En daarna snel verder eten ;-).

Ingrediënten:
4 stukken zalmfilet
400 gram diepvries spinazie (bevroren!!)
4 el roomkaas met kruiden
2 teentjes knoflook
1 ui
12 vellen filodeeg
8 el olijfolie
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
1 losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snipper de ui en rasp de knoflook. Fruit dit in een deel van de olie en voeg de spinazie toe. Regelmatig roeren tot alles ontdooid is.

Smeer de vellen filodeeg in met de olie. Maak stapeltjes van 3 vellen. Leg op elke stapel een stuk zalm. Smeer dit in met de roomkaas (1 el per filet). Bestrooi met zout & peper en schep van de spinazie er op. Smeer de randen van het filodeeg in met losgeklopt ei. Vouw het pakketje dicht. Bestrijk het met olijfolie.

Zet het 15 minuten in de hete oven.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten