Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

dinsdag 12 oktober 2010

Rode linzen met tomaten en pittige gehaktballetjes

Vorige week had ik opeens zin in linzen. Had al een beetje rondgebladerd in recepten voor inspiratie, maar eigenlijk sprak geen één recept me écht aan. Uiteindelijk ben ik gewoon maar aan de slag gegaan en heb ik 'van alles bij elkaar gemikt'. Het resultaat was heel goed! De meiden vonden vooral de gehaktballetjes lekker. Ze hadden niet zoveel zin in 'iets raars' (hun woorden...).














Ingrediënten:
300 gram rode linzen
300 gram gehakt
2 teentjes knoflook (1 voor de linzen, 1 voor de gehaktballetjes), geraspt
2 uien, fijngehakt (1,5 voor de linzen, 0,5 voor de gehaktballetjes)
1 grote wortel, fijngehakt
1 blik gepelde tomaten
runderbouillon (ca 0,4-0,5 liter)
peper, zout, paprikapoeder, cayennepoeder naar smaak
beetje paneermeel
vloeibare boter

Doe wat vloeibare boter in een stoofpan. Fruit hierin 1,5 ui en 1 teentje knoflook. Bak de wortel even mee. Voeg de linzen toe en schep goed door. Voeg de gepelde tomaten en ca 0,3 liter bouillon toe. Voeg naar smaak peper, zout, paprikapoeder en cayennepoeder toe. Goed roeren en op laag vuur verder laten pruttelen (uiteindelijk moet het zeker 25 minuten staan, tot de linzen een beetje zacht beginnen te worden). Voeg af en toe wat bouillon toe als het geheel te droog wordt.

Meng ondertussen het gehakt met 1 teentje knoflook, peper, zout, paneermeel en wat paprikapoeder. Draai hier kleine balletjes van. Bak ze in een beetje vloeibare boter tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Doe de linzen met tomaten op een bord en verdeel hier wat gehaktballetjes over.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Hallo Nathalie
    Ik hoop dat het nu lukt om een reactie te geven.
    Lijkt me lekker het linzenschoteltje
    Zal ook weer eens linzen maken
    Groetjes
    Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je reactie is te zien, dus dat is in ieder geval gelukt ;-).

    BeantwoordenVerwijderen