Op zondag is het nog wel eens lekker om 's middags lekker een wijntje te pakken. Muziekje er bij, meiden (hopelijk) lekker aan het spelen of bij ons op schoot.... en natuurlijk wat te knabbelen er bij! Natuurlijk kun je ook iets soortgelijks kopen, maar die dingen vind ik altijd zo zout. Gaia en Isis vinden het geweldig om te helpen bij het maken. Lekker smeren met een kwast met ei, of dingen er overheen strooien: dikke pret! Bijna net zo leuk als het opeten ;-).
Ingrediënten (voor 20 stengels):
4 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei
wat kaas/zout/maanzaad/sesamzaad
Laat de bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk het bladerdeeg met ei en snij het in 5 stroken.
Bestrooi het met de kaas/zout/maanzaad/sesamzaad of waar je maar zin in hebt.
Maak er eventueel leuke vormpjes van door ze als een wokkel te draaien. In dat geval moet je de bovenste delen ook met een beetje ei in smeren.
Zet ca 20 minuten in de oven tot ze mooi goudgekleurd zijn. Laat op een rooster afkoelen. Eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten