Taco's en burrito's staan bij ons regelmatig op het menu. Meestal maak ik het met behulp van kruidenmixen (bijv. van AH eigen merk, of Casa Fiesta). Maar ik had een recept zien staan in mijn kookboek om zelf de kruidenmix voor taco's te maken. Het proberen waard natuurlijk!
Het is eventjes wat meer werk (zo'n kant-en-klaar-mix-zakje is zo open), maar absoluut voor herhaling vatbaar. Gaia en Isis hebben er ook heerlijk van zitten smullen. Zij hadden er trouwens geen jalapeño-pepers op ;-).
Ingrediënten:
450 gram rundergehakt
1 middelgrote ui, gesnipperd
12 taco-schelpen
2 el gemalen komijn
1 teentje knoflook (geraspt of heel fijn gesneden)
2 tl chilipoeder
een beetje paprikapoeder
1 el olie
(versgemalen) zout en peper
extra nodig, naar keuze (als 'topping'): geraspte kaas, fijngesneden sla, fijngesneden tomaat, zure room, salsa, jalapeño-pepertjes.
Mix de kruiden door elkaar.
Verhit de olie in een grote braadpan (of hapjespan). Bak het gehakt hierin rul en de ui bruin. Vaak komt er aardig wat vet vrij uit het gehakt. Persoonlijk vind ik het 't lekkerst om dat af te gieten. Doe de kruiden er bij. Als je het vet hebt afgegoten, is het handig om een klein scheutje water toe te voegen. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes bakken.
Verwarm de taco-schelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking (ik verwarm ze altijd in de oven). Je houdt de schelpen lekker warm en knapperig door ze in een handdoek te leggen.
Om de schelp te vullen heb ik ooit bij de Xenos speciale houdertjes gekocht. Dat is natuurlijk geen must, maar wel erg handig, omdat je zo gewoon beide handen kunt gebruiken bij het vullen.
Vul de taco's naar smaak met het gehakt en de toppings. Eet smakelijk!
zaterdag 28 maart 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten