Een salade is pas af met een dressing (of iets dat daar op lijkt). Uit het boek 'Fastfood' van Gordon Ramsey heb ik een heel simpel recept voor een klassieke vinaigrette gehaald. Echt ideaal! Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 4 salades van een dressing voorzien (ten minste, dat lukt ons).
Ingrediënten:
100 ml extra vergine olijfolie
100 ml arachideolie (pindaolie)
3 eetlepels wittewijnazijn
1 kleine theelepel dijonmosterd
zwarte peper en zeezout
Doe alle ingrediënten in een maatbeker:
Na het kloppen (met een garde of staafmixer), ziet het er zo uit:
Schenk het in een schone knijpfles (of een potje met schroefdeksel) en de de dop er op. De vinaigrette is maximaal 1 week houdbaar in de koelkast of koude kelder. Voor gebruik goed schudden!
Salade met klassieke vinaigrette:
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Beste Nathalie,
BeantwoordenVerwijderenWe willen je graag uitnodigen om mee te doen aan het maandelijkse foodblog-event !
Kijk voor het thema op:
http://kvzkookblog.blogspot.com/2009/03/foodblog-event-maart-koken-met-alcohol.html
Hopelijk lijkt het jou ook leuk om mee te doen :)
Groetjes Ivonne en Femke