Sinds ik af en toe wat experimenteer met dingen als couscous en bulgur, kom ik nog wel eens in een klein Turks supermarktje in Emmeloord. Toen ik daar vorige week 's ochtends vroeg binnen stapte, waren ze net allemaal lekkere broden in het rek aan het zetten. Dat ruikt dan héérlijk. Dus ik kon de verleiding niet weerstaan om een Turks brood mee te nemen. Thuis ging ik maar eens bedenken wat ik met dat hele grote brood ging maken, hahaha.
Dit is het geworden:
Ingrediënten:
1 Turks brood
500 gram rundergehakt
1 paprika in reepjes
1 grote ui, fijngesneden
1 blikje gepelde tomaten (of nog beter: 6 trostomaten in stukjes)
ca 10 takjes peterselie, grof gesneden
3 el olijfolie
1 klein blikje tomatenpuree
1 el gemalen komijn
1 mespunt chilipoeder
(versgemalen) zout en peper
Bak de ui in de olijfolie licht bruin. Doe de tomaat er bij in en bak het ongeveer 5 minuten mee.
Meng het gehakt met de puree, de peterselie en het uimengsel en breng het op smaak met de gemalen komijn, chilipoeder en (naar smaak, versgemalen) zout en peper. Bak dit mengsel rul en voeg de paprikareepjes toe. Bak deze ongeveer 4 minuten mee.
Halveer het brood (overlangs).
Verdeel het gehakt-paprika-mengsel over de helften. Je kunt ze zo (als een soort pizza) eten, maar natuurlijk kun je ze ook afdekken met de andere helft van het brood.
Serveer het met een lekkere salade en de yoghurt-knoflook-saus. Eet smakelijk!
vrijdag 27 maart 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten