In het recept gaan ze uit van cups en theelepels. Ooit heb ik een set van die 'maatbekertjes' gekocht bij Ikea. Ideaal als je met (varianten op) Amerikaase recepten werkt. Eén cup is 250 ml. Eén theelepel is 5 ml. Om je een idee te geven van de hoeveelheden als je niet zo'n set hebt ;-).
Ingrediënten:
4 eieren
2/3 cup melk
1/3 cup bloem
1/3 cup suiker
1/2 theelepel vanille essence
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel kaneel
6-8 sneetjes brood
wat boter om in te bakken
Meng alle dingen (behalve het brood) met behulp van een garde door elkaar in een grote kom. Verhit wat boter in een pan. Haal de boterhammen door het mengsel en doe ze gelijk in de pan.
Bak tot het goudbruin is en draai om.
Bak tot ook die kant goudbruin is.
Leg ze op een bord en bestrooi met poedersuiker en/of (warme) stroop. Heet opdienen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten