Op zich heeft bulgur zelf niet een heel uitgesproken smaak, waardoor je er dus heel veel kanten mee uit kunt. Omdat we hier in huis allemaal gek zijn op Mexicaans-getinte gerechten, heb ik een keer een Mexicaanse bulgur gemaakt. Het is een variant op Mexicaanse rijst.

Ingrediënten:
1 cup bulgur (ca 250 gram)
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
1/2 paprika, fijngesneden (ik heb een gele gebruikt)
jalapeñopepers uit een potje (2 afgestreken eetlepels), fijngehakt
3/4 theelepel komijn, fijngemalen
1 theelepel chilipoeder
2 1/4 cup kippenbouillon (= 625 ml)
evt. zout
versgemalen peper
Verhit de olie in een pan (middelmatig vuur). Voeg ui en bulgur toe en bak tot ui zacht en de bulgur goudkleurig is. Voeg de paprika, jalapeño, komijn en chilipoeder toe en bak 2-3 min. mee.

Roer de bouillon er door en breng aan de kook.

Op laag vuur ca. 15 minuten koken (of tot al het vocht is geabsorbeerd). Breng (zo nodig) op smaak met zout en versgemalen peper.

Ik had er gemarineerde kipfilet bij gemaakt (gemarineerd met olie, knoflook en limoen). De smaken leken me, vooraf, heel goed bij elkaar passen. Hoewel de beide gerechten afzonderlijk heel erg lekker waren, was de combinatie niet zo'n succes. Ze hebben allebei een uitgesproken smaak. Een gewoon gekruid stukje kipfilet zou lekkerder zijn geweest. Bij de gemarineerde kipfilet kan ik de volgende keer beter zelfgemaakte patat of gebakken aardappeltjes maken (en een lekkere salade).
Om aan de benodigde groenten te komen had ik er worteltjes bij gekookt (één van de favoriete groenten van de meiden op dit moment). Dat combineerde wel goed, hoewel ik zelf een salade er bij ook wel erg lekker had gevonden. Maar ja, we kunnen moeilijk elke dag salade eten ;-).
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten