Hutspot met een speklapje zou het dus worden (van dat laatste gruwelt Arjan héél erg, maar de meiden vinden het heerlijk en ik vind het af en toe ook wel een keer lekker). Hutspot kun je natuurlijk op de traditionele manier maken, maar meestal vind ik deze variant lekkerder.
Ingrediënten:
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
ca 1 kg winterwortels, geschild en in stukjes
1 dikke stengel prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 groentenbouillonblokje
Kook water in de waterkoker. Maak van 0,5 liter heet water en een groentenbouillonblokje bouillon. Doe de aardappelen onderin de pan. De wortel daar bovenop en als laatste de prei. Doe de bouillon er over heen en breng weer aan de kook. Na ongeveer 20 minuten even controleren of de aardappelen al gaar zijn. Zo nee: nog even laten koken. Zo ja: giet het grotendeels af (vang het kookvocht op!). Stamp alles lekker door elkaar heen. Het resultaat moet lekker smeuïg zijn. Als het wat te droog is, voeg dan nog wat kookvocht toe.
Het resultaat is een lekkere, milde (lijnbewuste!) stamppot met veel smaak. Het speklapje dat ik er bij heb gegeten is natuurlijk minder lijnbewust, maar ik hoef gelukkig niet op m'n gewicht te letten (bij deze m'n excuses aan degenen die dat wel moeten!), hihi.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten