Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

dinsdag 3 februari 2009

Pasta met tonijn-roomsaus

Het is ondertussen goed te merken dat ik de afgelopen week niet veel tijd heb gehad om m'n blog bij te houden. Maar ja, we hebben wel weer lekkere dingen gemaakt (en op de foto gezet), dus nu ik eventjes een uurtje relatieve rust heb, bestook in het web dus gelijk maar met de recepten!

Dit recept is echt supersimpel! Het is gebaseerd op een recept dat ik ooit op het forum (voor de nieuwsgierigen: meerlingenforum.nl) heb gelezen. Het is zo simpel, dat met een beetje hulp, mijn dochters van 3,5 het ook kunnen maken! Helaas heb ik geen foto meer gemaakt van de saus met de pasta (er kwam wat tussen), maar met een beetje fantasie kun je je er vast wel een voorstelling van maken!

Ingrediënten:
1 blikje tonijn in olie
1 bekertje creme fraiche
2 sjalotjes, schoongemaakt en in stukjes gesneden
peper en zout
350 gram pasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de olie van de tonijn in de pan. Verhit de pan en fruit de sjalotjes.

Voeg daarna de tonijn toe en roer alles goed door (en los).

Roer er dan het bekertje creme fraiche doorheen. Breng op smaak met wat (versgemalen) zout en peper. Zoals je kunt zien heeft Gaia het meest van het roerwerk gedaan:

Alles lekker even doorwarmen. Serveer de saus over de pasta en geef er een lekkere salade bij (voor de broodnodige vitamientjes natuurlijk!).

Voor een wat minder slanke variant, kun je ook (ongeklopte) slagroom gebruiken in plaats van de crème fraiche. Ook erg lekker, maar wat minder 'fris' van smaak en vooral vetter.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

1 opmerking:

 1. Hoi, hoi,

  Vanaf juni 2008 wordt er elke maand een foodblog - event georganiseerd voor de Nederlandstalige foodblogs. Elke maand worden er meer en meer bloggers betrokken en worden er nog meer recepten gepubliceerd.

  Wil je graag meedoen? Kijk dan hier: http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/02/9de-foodblog-event-de-culinaire-reis.html

  Groetjes,

  Gabriella

  BeantwoordenVerwijderen