Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

zaterdag 7 maart 2009

Bami Goreng

Het is misschien niet de manier waarop het 'officieel' gemaakt wordt, maar het is wel de manier waarop wij het erg lekker vinden. En het is helemaal niet moeilijk om te maken!

















Ingrediënten:
1/2 pak Mie
1 bouillonblokje
300 gram varkensvlees in blokjes of kipfilet in blokjes
1 zak roerbakgroenten (400 gram)
1 ui (fijngesneden)
1 teentje knoflook (fijngesneden of geraspt)
een scheutje wokolie
1 tomaat (of in geval van nood een beetje ketchup)
1 schepje suiker
een flinke scheut ketjap manis
peper en zout
2 eieren (geklutst)
satésaus
evt. seroendeng en/of gebakken uitjes voor er over heen

Kook de mie in een pan met ruim water en een bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het daarna goed af.

Verwarm de wokolie in een wok of ruime hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Wok vervolgens het vlees rondom bruin. Wok daarna de roerbakgroenten mee.

















Voeg de tomaat (of ketchup als je geen tomaat hebt) toe en doe hier een schep suiker overheen. Blus af met de ketjap en zet het vuur laag. Breng op smaak met de zout en peper.

















Roer de gare mie er door heen en warm alles nog even goed door.

















Maak ondertussen de satésaus (laatst heb ik de 'hot' van het AH eigen merk ontdekt, absoluut een aanrader! hij is een beetje pittig, maar zeker niet 'hot' en past heel goed bij dit soort gerechten). Maak een dunne omelet van het geklutste ei (op smaak gebracht met zout en peper). Rol de omelet op en snij hem in dunne reepjes. Doe dit over de bami heen.

Serveer het met de satésaus en eventueel Seroendeng en gebakken uitjes. Eet smakelijk!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. gebruik je geen trassi(gedroogde garnalenpasta) is de moeite waard om te proberen
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Mien,
    Trassi is inderdaad de moeite waard, maar hier niet altijd verkrijgbaar (er is ook niet echt een toko dichtbij). Dit is dan een goed alternatief :-)
    Groetjes,
    Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen