Rondje koelkast gedaan en dit er mee bedacht. Het was lekker! Eigenlijk had ik het in een gewoon amuse glaasje moeten maken (of op zo'n lepel), maar ik heb het in een amuse-soep-glaasje gemaakt. Kon ik lekker een hele plak prosciutto er goed in krijgen. Lekker decadent (als het toch op moet...). Omdat je het dan niet in 1 hap fatsoenlijk kunt opeten, heb ik de prosciutto in reepjes gescheurd. Zo kun je er gewoon hapjes van eten. Gaia en Isis vonden de 'ham' niet zo lekker, maar de rest wel.
Voor 4 (grote) amuses:
4 amuse glaasjes (of lepels, of bakjes, of...)
4 plakjes prosciutto, in reepjes gescheurd
een stukje komkommer, ca 7-8 cm, geschild, grof geraspt
roomkaas (ca 4 grote theelepels)
kruiden naar smaak (ik heb bieslook, peterselie en tijm gebruikt)
beetje versgemalen zwarte peper
Doe de prosciutto onderin de glaasjes. Verdeel de geraspte komkommer er over.
Meng de kruiden en de versgemalen zwarte peper door de roomkaas. Natuurlijk kun je ook kant-en-klare kruidenkaas gebruiken, maar daarbij kun je moeilijk bepalen hoe de smaak wordt.
Doe in elk glaasje bovenop de komkommer een 'bolletje' kruidenkaas (ten minste, dat was m'n bedoeling, maar door de hulp van m'n keukenhulpjes werden het schepjes, hahaha).
Smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten