Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

maandag 27 december 2010

Geitenkaasrolletjes met sesam en abrikoos

Onze amuse voor het Kerstdiner in 2010. Voor de kids zonder bosui, want de dames gaven vooraf al aan dat ze 'dat groene' niet wilden. Prima, dan doen we het zonder. Nu weet ik dat een amuse 1 klein hapje vooraf hoort te zijn. Maar ik heb de hoeveelheden van het recept aangehouden. En het recept was voor 8 personen. Dus hadden we lekker allemaal 2 hapjes. Echt geen straf!

Ingrediënten (voor 8 personen):
1 bosuitje
1 tl olijfolie
2 el sesamzaad, licht geroosterd
75 gram zachte geitenkaas
2 gedroogde abrikozen, in dunne reepjes gesneden
extra nodig: grillpan en 8 lepeltjes

Verhit de grillpan. Bestrijk het bosuitje met olie en gril het in 2-3 minuten rondom gaar. Snij het groen in 8 stukken.

Vorm van de geitenkaas een rolletjedat 2 vingerbreedtes dik is. Rol dit rolletje door de sesam en snij het in 8 plakjes.

Leg op elk lepeltje een plakje. Leg er een paar reepjes abrikoos op en tenslotte een stukje bosui.

Presto! Je kunt de lepeltjes nog rustig een tijdje (gekoeld) laten staan. Als het lukt, want ze zijn erg lekker ;-)


Bron: Allerhande nr 13, 2006.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten