Bij een meergangen-diner, kies ik persoonlijk voor niet al te zware voor- en tussengerechten. Deze bouillon is wat mij betreft echt perfect: vol van smaak, maar lekker licht. Ín het oorspronkelijke recept gebruikten ze sherry en waterkers. De eerste gebruiken wij nooit (we houden er niet van) en de tweede vinden we niet lekker. Dus heb ik het aangepast door wat droge witte wijn te gebruiken en de bouillon met versgemalen zout en peper op smaak te brengen. Ook heb ik de taugé en bosui even mee laten koken (heel eventjes). Want hoewel we best van (bijna) beetgare groenten houden, hoef ik geen rauwe groenten in m'n bouillon. Nu weet ik dus niet hoe het eigenlijk had moeten smaken, maar wij vonden deze variant erg lekker!
Ingrediënten (voor 4 personen):
375 ml wildfond
625 ml water
50 gram taugé
2 bosuitjes, in ringetjes
2 el droge witte wijn
1 el ketjap manis
versgemalen zout & versgemalen peper
Breng de wildfond, aangevuld met het water, aan de kook. Roer de taugé, uiringetjes, wijn en ketjap er door. Breng nog weer even aan de kook. Laat ca 1 minuut zachtjes doorkoken. Schep de hete soep in (voorverwarmde!) kommen of borden en serveer direct.
Eet smakelijk!
(Aangepast recept; gebaseerd op recept uit Boodschappen, december 2007)
maandag 27 december 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten