Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

maandag 6 juli 2009

Artisjokken schoonmaken

Helaas heb ik er (nog) geen foto's van, maar de uitleg is hopelijk duidelijk genoeg. Zodra ik zelf (weer) een keer artisjokken heb schoongemaakt, zal er ik foto's bij zetten.

Doe koud water in een kom. Snij een citroen in kwarten en doe de stukken citroen in het water. Pel de blaadjes van de artisjokken, tot de onderste rand van de artisjok (net boven de steel) mooi witachtig is.

Leg de artisjok op een snijblad en snij vervolgens de bovenste helft van de 'blaadjes' er af (het donkerste deel). Snij ook een stuk van de stengel af (laat ongeveer 5 cm zitten). Snij de artisjokken nu in kwarten en doe ze in het citroenwater. Laat ze zo staan tot gebruik (niet te lang laten staan).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten