Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

maandag 13 juli 2009

Cake

Oké, als ik cake bak, dan ben ik een beetje 'lui'. Als basis gebruik ik namelijk een hele simpele cakemix. Niet zo'n kant-en-klaar-mix waar je alleen nog water bij in hoeft te doen (die vind ik dus niet lekker), maar de simpelste die ik kan vinden. Het resultaat is namelijk beter dan wanneer ik het 'gewoon' met bloem maak.

Nu kan ik daarbij natuurlijk de aanwijzingen op de verpakking volgen. Maar dat doe ik niet helemaal. Zo zijn mijn moeder en ik er ooit achter gekomen dat je beter vloeibare boter kunt gebruiken dan gewone boter. Een beetje citroensap, een zakje vanillesuiker en een cupje koffiemelk zorgen er voor dat je een (in onze ogen) perfecte cake krijgt.

Een ander ding wat we altijd doen: na het invetten van de cakevorm, doen we een klein beetje paneermeel in de vorm en schudden dat goed rond zodat overal een beetje zit. Dit zorgt er voor dat je, na het bakken, de cake kunt storten zonder dat er iets blijft plakken. Het verandert de smaak niet echt. De kantjes worden alleen iets knapperiger.

Ingrediënten:
250 gram cakemeel
200 gram (vloeibare) boter, op kamertemperatuur
200 gram suiker
3 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml melk
klein scheutje citroensap
zakje vanillesuiker
cupje koffiemelk
(vloeibare) boter om in te vetten
beetje paneermeel
extra nodig: cakevorm

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cakevorm in en bestrooi met een beetje paneermeel.

Doe de boter en suiker in een kom. Mix dit zacht en romig. Voeg de citroensap en vanillesuiker toe en mix nog even door. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix ze op de hoogste stand door het beslag tot een volledig gladde massa ontstaat.

Voeg in delen de cakemix en melk toe en meng het geheel opnieuw tot een glad beslag. Voeg de koffiemelk toe en mix voorzichtig nog even goed door. Schep het beslag in de cakevorm en strijk het glad met een lepel of spatel.

Bak de cake in de voorverwarmde oven in 60-70 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als je er een houten prikker in het midden in kunt steken en deze er schoon uit komt.

Laat de cake uit de oven ca 5 minuten in de vorm zitten (wel even 'schudden'). Stort de cake daarna en laat op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten