Nu kan ik daarbij natuurlijk de aanwijzingen op de verpakking volgen. Maar dat doe ik niet helemaal. Zo zijn mijn moeder en ik er ooit achter gekomen dat je beter vloeibare boter kunt gebruiken dan gewone boter. Een beetje citroensap, een zakje vanillesuiker en een cupje koffiemelk zorgen er voor dat je een (in onze ogen) perfecte cake krijgt.
Een ander ding wat we altijd doen: na het invetten van de cakevorm, doen we een klein beetje paneermeel in de vorm en schudden dat goed rond zodat overal een beetje zit. Dit zorgt er voor dat je, na het bakken, de cake kunt storten zonder dat er iets blijft plakken. Het verandert de smaak niet echt. De kantjes worden alleen iets knapperiger.
Ingrediënten:
250 gram cakemeel
200 gram (vloeibare) boter, op kamertemperatuur
200 gram suiker
3 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml melk
klein scheutje citroensap
zakje vanillesuiker
cupje koffiemelk
(vloeibare) boter om in te vetten
beetje paneermeel
extra nodig: cakevorm
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cakevorm in en bestrooi met een beetje paneermeel.
Doe de boter en suiker in een kom. Mix dit zacht en romig. Voeg de citroensap en vanillesuiker toe en mix nog even door. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix ze op de hoogste stand door het beslag tot een volledig gladde massa ontstaat.
Voeg in delen de cakemix en melk toe en meng het geheel opnieuw tot een glad beslag. Voeg de koffiemelk toe en mix voorzichtig nog even goed door. Schep het beslag in de cakevorm en strijk het glad met een lepel of spatel.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 60-70 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als je er een houten prikker in het midden in kunt steken en deze er schoon uit komt.
Laat de cake uit de oven ca 5 minuten in de vorm zitten (wel even 'schudden'). Stort de cake daarna en laat op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten