Ingrediënten (aangepast recept, dus zoals ik het gemaakt heb):
600 gram kipfilet, in reepjes (origineel: ossenhaas)
1 paprika, in reepjes (ik had nog blokjes in de diepvries en heb die gebruikt)
2 grote uien, in halve ringen
1 tl gemalen komijn
0,5 tl hete of medium chilipoeder
0,5 tl paprikapoeder
(versgemalen) zwarte peper en zeezout
3 el olijfolie
neutrale tortilla's (bijv. de zelfgemaakte tortilla's)
6-8 eetlepels zure room of crème fraiche
paar takjes koriander (alleen de blaadjes), grof gescheurd
Meng de komijn, chilipoeder, paprikapoeder, peper en zout. Meng de ene helft goed door het vlees en de andere helft door de paprika en uirepen. Zet beide apart om te marineren.
Verhit een wok of grote koekenpan en schenk de olijfolie er in. Laat die heel heet worden en bak de paprika's en ui enigszins zacht. Meng het vlees er door en roerbak alles tot het vlees gaar is. Hou het warm.
Verwarm de tortilla's (10 sec. per kant in een droge koekenpan of alles in 1x 1 minuut op 800W onder magnetronfolie in de magnetron). Leg wat vlees en ui/paprika midden op elke tortilla. Schep er een dot crème fraiche op en bestrooi met een beetje koriander. Rol de tortilla's op en serveer ze direct.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten