Nou ja, groot... Als je op internet en in bak-kookboeken rondkijkt, dan zijn er tig verschillende varianten van starters te vinden. Een starter is simpelweg een mengseltje dat als rijsmiddel in je brood zal fungeren. Het is iets dat je meerdere dagen laat gisten. Het resultaat is dan een vorm van een zuurdesembrood.
Meestal heb ik er het geduld niet voor. Dat geef ik gelijk toe! Maar nu wilde ik wel eens uit al die verschillende varianten 2 starters uitproberen waarover ik alleen maar lovende dingen heb gelezen. Starter 1 is een starter waarmee je 10 (!) dagen bezig bent voor het bruikbaar is en waar je elke dag iets aan moet doen. Starter 2 is een starter die je maakt, 3 dagen moet laten staan en die daarna bruikbaar is. Twee heel verschillende varianten dus!
De starters staan nu een half uurtje en ik heb ze in een andere schaal moeten doen. Starter 1 (die als laatste klaar was) zat namelijk al helemaal tegen het folie aan en dreigde over te lopen (oeps....). Starter 2 was nog niet zo ver, maar die heb ik voor de veiligheid ook maar in een grotere bak gedaan. Les nummer 1: als er in een recept voor een starter gesproken wordt over een grote bak/kom, gebruik dan écht een hele grote kommen/bakken!
Hoe 'het grote starter-experiment' verder gaat verlopen durf ik nog niet te zeggen. Ik hou jullie op de hoogte!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten