Afgelopen donderdag heb ik op de markt 2 enorme mango's gekocht. Ze waren meer dan een kilo... per stuk!! Eén was al perfect rijp, de ander nog niet helemaal, maar dat had ik expres zo gedaan, want dan hoefden we ze niet allebei tegelijk op te eten. Nu is mango zo op zichzelf al heerlijk. Maar mango-ijs is ook heerlijk! De mango was zo groot dat we het allebei konden doen. Van ruim de helft heb ik ijs gemaakt (dus vergelijkbaar met het vruchtvlees van 1 gewone mango) en de rest hebben we al lekker opgeknabbeld terwijl de ijsmachine stond te draaien! Zwaar genieten.
Ingrediënten:
150 ml melk (bij voorkeur volle)
200 ml slagroom
1 mango, geschild en in stukken gesneden
75 gram suiker
1 el honing
1 el citroensap
extra nodig: ijsmachine
Het recept is bijna gelijk aan die voor het frambozenijs, maar als extra is een eetlepel honing nodig. Dat bindt de smaak van de mango beter met die van de melk en de room én versterkt de mango-smaak.
Pureer de mango met de suiker en een beetje melk. Roer de rest van de ingrediënten er door heen. Schenk het in de ijsmachine en laat deze ongeveer 30 minuten draaien.
Eet smakelijk!
woensdag 15 april 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten