Ingrediënten:
500 ml Griekse yoghurt (evt. kun je ook Bulgaarse of Turkse yoghurt gebruiken)
1 komkommer, geschild en grof geraspt en heel goed uitgeknepen
3 teentjes knoflook, fijngehakt of geraspt
2 el olijfolie
zout
een beetje (versgemalen) peper
een beetje azijn
ongeveer 1 el dille, fijngesneden (je kunt ook munt gebruiken, maar wij vinden zelf dille lekkerder)
eventueel een paar zwarte olijven ter garnering (doe ik zelf nooit)
Meng alles (behalve de zout!) goed door elkaar en laat het (goed afgedekt) minstens 4 uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten 'blenden'. Strooi vlak voor het opdienen een beetje zout er overheen en meng nog even goed door. Garneer eventueel met de olijven. Heerlijk met brood, maar ook heel lekker bij vlees.
Eet smakelijk!
PS: deze keer heb ik zelf munt gebruikt omdat ik dat vers in huis had, maar een volgende keer maak ik het toch weer met dille, desnoods gedroogde dille ipv verse (gebruik bij gedroogde dille ongeveer 1/2 el ipv een hele)!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten