Ingrediënten:
750 gram hamlapjes of filetlapjes, in reepjes
1 ui, heel fijn gehakt
5 tenen knoflook, fijngehakt of geraspt
6 el olijfolie (7 el als je ook gedroogde kruiden gebruikt)
2 tl zout
1 tl gemalen komijn
2 tl oregano
2 tl koriander
1 tl kaneel
2 tl tijm
zwarte peper uit de molen
Maak een marinade van 4 el (5 el als je gedroogde kruiden gebruikt) olijfolie, alle kruiden, de ui en de knoflook. Roer de vleesreepjes er door heen en laat de marinade (in de koelkast, goed afgedekt) minstens 2 uur intrekken.
Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag 2 el olijfolie. Bak hierin de vleesreepjes incl de marinade mooi bruin en gaar.
Heerlijk met tzatziki, Griekse salade en pitabroodjes (maar ook erg lekker met tzatziki de gebakken courgette en patat, grinnik).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten