Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

maandag 27 april 2009

Tonijnsalade (op z'n Grieks)

Volgens Arjan is het ongelooflijk dat ik dit recept nog niet eens op de blog heb staan. Bij deze dus goedgemaakt ;-).

In Griekenland is één van Arjan's favoriete voorgerechten een tonijnsalade. In Griekenland heb ik ooit het boek "Traditionele recepten uit de Griekse keuken" gekocht. Dat recept kwam het meest in de buurt van de tonijnsalade zoals Arjan 'm het lekkerste vind. Het recept heb ik wel een beetje aangepast. Er zijn natuurlijk tig varianten! Mijn inbreng is dat ik er ook een paar lepels mayonaise door heen doe. Dat maakt het wat smeuïger en het zorgt er voor dat de smaak 'klopt' met Arjan's favoriete variant.

Het is vast niet zoals de Grieken het zelf maken, maar ja...

Ingrediënten:
1 blikje tonijn (afgegoten)
1 kleine ui, fijngesneden (bij voorkeur een rode ui!)
Olijfolie (ongeveer 3 el)
Citroensap (ongeveer 1 el)
Een beetje mosterd (ongeveer 1 tl)
Een beetje zout
Peterselie, fijngesneden (1-2 el)
2-3 el mayonaise

Prak de tonijn met een vork fijn. Meng de citroensap, olijfolie, mosterd, mayonaise en zout door elkaar. De in het recept aangegeven hoeveelheden zijn bij benadering hoeveel ik gebruik. In het originele recept staat dat je alles naar smaak moet doen. Tja... da's niet zo handig natuurlijk! Gebruik eerst het minimale van de hoeveelheden en voeg daarna naar smaak eventueel nog wat extra toe.

Meng op het laatst de peterselie er door heen.

Heerlijk met ciabatta of stokbrood.
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Hoi Nathalie,

    Terwijl ik op zoek was naar recepten voor broodbeleg/broodsalades, kwam ik op jouw weblog terecht. Ik heb deze salade zojuist gemaakt, met toevoeging van 50 gram in kleine blokjes gesneden augurk en een theelepel geraspte mierikswortel, en vond de salade goed geslaagd. Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen