Echt een gerecht voor als je lekker snel & simpel een Mexicaans (-geörienteerd) gerecht wilt maken. Je kunt kant-en-klare taco-kruiden gebruiken. Maar je kunt ook zelf het taco-kruidenmengsel maken.
Ingrediënten:
100-150 gram taco-chips (of tortillachips)
500 gram gehakt
2 el gemalen komijn
1 teentje knoflook (geraspt of heel fijn gesneden)
2 tl chilipoeder
een beetje paprikapoeder
1 el olie
(versgemalen) zout en peper
1 ui, gesnipperd
1 blikje maïs
1 blikje kidney-bonen
75-100 gram geraspte kaas
Om te garneren: sour cream, salsa en/of jalapeño-pepers
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui hier in en bak het gehakt rul. Voeg de kruiden (komijn, knoflook, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper... of een zakje taco-kruiden) toe en een klein beetje water. Laat het lekker even prutten en voeg daarna de maïs en kidneybonen toe warm dit alles even goed door.
Doe de tortillachips in een ruime ovenschaal. Doe het gehaktmengsel hier op en strooi daarna de kaas er over heen. Zet de ovenschaal in de oven en zet de gril op de laagste stand aan (de ovenfunctie uitschakelen).
Door de gril wordt de kaas mooi gesmolten en lichtbruin, terwijl de warmte van de oven de rest lekker warm houdt. Na een paar minuten is dit het resultaat:
Voeg naar smaak 'toppings' toe (sour cream, salsa en/of jalapeño-pepers). Eet smakelijk!
zondag 19 april 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten